• info@duitsedrogistinhuis.nl
  • Grootste assortiment
  • Btw-nummer: NL002501404B70
  • KvK-nummer: 73811157
  • info@duitsedrogistinhuis.nl
  • Grootste assortiment
  • Btw-nummer: NL002501404B70
  • KvK-nummer: 73811157

HET VERSCHIL TUSSEN BAARDOLIE EN BAARDBALSEM

De industrie is verzadigd met veel verschillende baardproducten waaruit u kunt kiezen, en ze rapporteren allemaal verschillende doeleinden en resultaten. Maar wanneer twee baardverzorgingsproducten hetzelfde effect op het haar hebben, struikelen klanten wanneer ze weten welk product ze moeten kiezen.

We hebben een voortdurende stroom van klanten die vragen stellen over het verschil tussen baardolie en baardbalsem, ook wel "baardbalsem" genoemd. Aangezien de olie en de balsem beide je baard hydrateren, welk product werkt dan het beste voor jou?

Hoewel het antwoord op deze vraag zwaar weegt op persoonlijke voorkeur, zijn er enkele aspecten van zowel u als de producten waarmee rekening moet worden gehouden. Wat voor soort baard schommelt je bijvoorbeeld (is het een lange baard die veel product nodig heeft, of is het een korte verzorgde baard voor op het werk?). Een andere variabele waarmee rekening moet worden gehouden, is het huidtype. Is je huid droger dan normaal, of is hij te vettig? Houd je van een glanzende baard, of heb je liever een matte finish? Werk je in de horeca, op kantoor of buitenshuis?

Al deze vragen zijn van toepassing wanneer u ervoor kiest om balsem of olie te kopen. Als u klaar bent met het lezen van dit artikel en nog steeds niet kunt beslissen, raden we u aan beide te kopen (u kunt nooit teveel opties hebben als het gaat om de verzorging van uw baard).

Baardbalsem

is een geweldig product voor mannen die een middelgrote tot grote baard rocken, maar ook een solide keuze als je huid droger is dan de meeste. De balsem is ontworpen om een ​​hogere viscositeit te hebben dan de olie, wat betekent dat het dikker van textuur is en langer duurt om te absorberen. Waar baardolie wordt geleverd in een fles met vloeistof, heeft balsem qua structuur meer te maken met pommade of vaste eau de cologne.

De balsem zit eigenlijk langer op je baard en huid dan de olie voordat hij wordt opgenomen, waardoor je meer voedend en langdurig vocht krijgt. Dit is ook wat je baard wat extra glans geeft en tegelijkertijd gezond houdt.

De dikte van balsem is ook functioneel - het heeft net genoeg houvast om hardnekkige baardharen en fly-aways te kammen die tegen de vorm van je baard en de verzorgingsdoelen ingaan. Het kan ook worden gebruikt als een low-hold stylingmiddel voor je snor en bakkebaarden voor een beetje meer afwerking rond de randen.

Nog een ding onderscheidt Balm van zijn op olie gebaseerde neef: veelzijdigheid. Baardolie is fantastisch om de huid onder je baard en je baard gezond te houden, maar balsem is ook ontworpen om als huidbevochtiger te gebruiken. Je kunt het gebruiken als dagelijkse vochtinbrengende crème, als iets om je tatoeages helder te houden, of je kunt het bewaren voor drogere maanden die wat extra TLC vereisen.

Pro-tip: als je veel reist, wil je misschien voor balsem gaan. Het wordt geleverd in een TSA-vriendelijke maat van 3,4 ounce, dus je hebt maar één product nodig voor zowel baard als lichaam.

Als je je afvraagt ​​of je zowel de olie als de balsem tegelijkertijd op je baard kunt aanbrengen, is het antwoord ja, maar met een voorbehoud:

Wees voorzichtig als u beide producten gebruikt. Hoewel het gebruik van beide in de juiste hoeveelheden je baardspel echt kan verbeteren, is het ook gemakkelijk om het te overdrijven. Begin met een klein beetje product en werk langzaam toe naar wat je nodig hebt.

Pro-tip: als je een glanzender afwerking wilt terwijl je beide producten gebruikt, breng dan eerst baardolie aan en daarna balsem.

BAARD OLIE

Dit is het fundamentele verzorgingsaccessoire voor de moderne beardsman. Dit product wordt doorgaans aanbevolen voor alle baarden, maar vooral in de vroege stadia van baardgroei. De hydraterende factoren helpen bij het behandelen van baardroos en schilfering, en kalmeren ook de jeukende fase van nieuwere en jongere baarden.

Baardolie is een lichte vochtinbrengende crème op oliebasis die snel en moeiteloos over je hele baard kan worden aangebracht. De vloeibare vorm betekent ook dat het effectiever is in het hydrateren van de huid door kortere of bijgesneden baarden in tegenstelling tot hun grotere tegenhangers.

Boar's Hair Brush of Beard Comb om de olie gelijkmatig over de hele baard te verdelen. Hoewel ze er subtiel uitzien, zorgen oliën voor een zijdezachte baard zonder de smeuïge textuur die je zou kunnen krijgen van commerciële conditioners en siliconenproducten.

Pro-tip: de microscopisch kleine schubben op een zwijnenhaarborstel reinigen je baard, exfoliëren je huid en verdelen tegelijkertijd baardolie.

HET VERSCHIL TUSSEN BAARDOLIE EN BAARDBALSEM