• info@duitsedrogistinhuis.nl
  • Grootste assortiment
  • Btw-nummer: NL002501404B70
  • KvK-nummer: 73811157
  • info@duitsedrogistinhuis.nl
  • Grootste assortiment
  • Btw-nummer: NL002501404B70
  • KvK-nummer: 73811157

Baard Trimmer - Baard Verzorgen - Baard Modellen

baard olie - mijn baard - baard trimmen - baard model

Baardverzorging: producten en tips voor een verzorgde baard De huidige man van de wereld draagt ​​een baard: of het nu een coole driedaagse baard is of een casual volle baard, baarden zijn nu meer dan alleen een modetrend. Er is echter één voorwaarde: de baard moet goed gekapd en verzorgd zijn. Hiervoor zijn de juiste baardverzorgingsproducten.

Was, verzorg en style uw baard zorgvuldig met een baardverzorging die is aangepast aan uw haarstructuur en baardkapsel. Hier leest u wat belangrijk is en hoe u uw baardproducten kunt vinden in onze baardverzorgingswinkel.

Waarom speciale baardverzorging?

Het verzorgen van je baard begint met wassen. Velen geloven dat het voldoende is om hun gebruikelijke haarshampoo voor de baard te gebruiken. Dit kan echter een vergissing zijn. Baardhaar is gevoeliger dan hoofdhaar, de huid van het gezicht is gevoeliger dan de hoofdhuid. Daarom is het niet aan te raden om uw gezichtshaarstylingproducten te gebruiken.

Baardverzorging is precies afgestemd op de behoeften van gezichtshaar. Het is zachter voor de huid en geeft het baardhaar het nodige vocht. Zo blijft je baard soepel over elke lengte.

Tip: Je baardshampoo kan ook worden gebruikt om je haar te wassen. Zeker bij heel droog, gevoelig haar is de shampoo met extra verzorgende ingrediënten goed voor je haar.

Baardverzorgingsproducten mogen pas worden gebruikt als uw baard een bepaalde lengte heeft bereikt. Zodat het mooi en verzorgd kan groeien en het haar niet afbreekt, gebruik je de verzorgingsproducten op een baard van slechts enkele millimeters. L´Oreal biedt bijvoorbeeld extra zorg voor driedaagse baarden.

Wassen, verzorgen, stylen: de drie stappen naar een perfect verzorgde baard

Na het wassen van de baard volgt de verzorging. U vindt er tal van baardverzorgingsproducten die zijn afgestemd op verschillende huid- en haartypes:

Verzorgende gel

Baard balsem

Baard zeep

Was schuim

Baard olie

Baard crème

Baard tonic

Baard wax

En dit is hoe uw dagelijkse schoonheidsroutine voor uw perfect verzorgde baard eruit kan zien:

Was de baard met een baardshampoo, wasschuim of baardzeep. Wash-foam is bijzonder mild en ook geschikt voor de gevoelige gezichtshuid. Een baardzeep is meer geschikt voor een robuuste huid.

Geef je baard een portie baardolie. Het beschermt haar en huid tegen uitdroging en verzorgt je baard, bijvoorbeeld met jojoba-, argan- en amandelolie.

U kunt ook een baardverzorgingsgel gebruiken. Met zijn lichte textuur is dit bijzonder geschikt voor de vette huid die vatbaar is voor puistjes.

Gebruik als afwerking een baardcrème die zorgt voor een gladde glans en je baard voorziet van hoogwaardige voedingsstoffen. Als je pas onlangs bent begonnen met het laten groeien van je baard, voorkomt de crème vervelende jeuk. Baardwax brengt hardnekkige baarden in vorm en laat ze mooi glanzen. Wax is ook ideaal om snorren een subtiele glans te geven.

Hoe u uw baard in vorm kunt krijgen

Met de juiste baardverzorging is trendy styling kinderspel. Gladde, goed verzorgde baarden zijn veel gemakkelijker in de gewenste vorm te brengen.

Belangrijk: trim je baard regelmatig, ook als deze zich nog in de groeifase bevindt. Met een beetje ervaring kun je zelf een handje helpen met een baardtrimmer. Stel uzelf anders in de bekwame handen van een kapper of kapper die gespecialiseerd is in baardverzorging en -styling.

Na het trimmen volgt de styling - en dit kan alleen worden bereikt met een goed getrimde baard. Als je een weelderige volle baard wilt, is trimmen en onderhouden zelfs verplicht: alleen een soepele baard groeit ongehinderd en zonder dat er al te veel haar afbreekt.

En zo kun je je baard trimmen:

Was je baard met een baardshampoo.

Kam het voorzichtig, idealiter met een speciale baardkam.

Stel je (elektrische) baardtrimmer in op de gewenste lengte of selecteer het geschikte scheerhoofd.

Begin met de bakkebaarden, werk je een weg naar de snor en tenslotte de wang.

Kam je baard nogmaals om het resultaat te controleren.

Herhaal de procedure als de baard nog te lang is.

Wist u? Een baardhaar groeit ongeveer 0,4 millimeter per dag. In een jaar dat u niet regelmatig hoeft te trimmen, kan uw baard ongeveer 15 cm lang worden.

Snor, volle baard, driedaagse baard: dit is wat telt bij de verschillende baardkapsels

Elke baard is anders - en of je nu een stijlvolle snor, een weelderige volle baard of een nonchalante driedaagse baard hebt, is bepalend voor welke producten je kiest in de baardverzorgingswinkel.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Oil Beard Benefits

Nourishes and hydrates

Beard Oil nourishes the hair to make it softer and more manageable. It’s not only hydrating to the hair but the skin beneath too. When you grow a beard, the hair absorbs any moisture from your skin and due to this, your skin begins to dry out and without any moisture replenishment, the skin becomes dry and broken.

Prevents beard itch and dandruff

Dry and broken skin leads to beard itch and its partner beard dandruff. The dandruff is caused because of the excessive scratching and the dry, dead skin beneath the hair. By using beard oil, the skin beneath will be kept moisturised and stop both the itch and dandruff.

Tames flyaway hair

Beard hair has a mind of its own and will grow at different angles and lengths. Some men choose to style their beards to the shape of their face, whilst others simply allow it to grow as it pleases. There is no right or wrong, however, using beard oil will soften the hair to make it more supple and manageable.

Scented

Many beard oils are scented and really do smell amazing with lasting effect. Your beard will smell fresh, clean and depending on the essential oils added, incredible all day. Harsh aftershaves can be somewhat over powering but beard oils are gently scented with a more natural fragrance.

Helps your beard grow

It’s not going to suddenly boost hair growth and you won’t wake up with a thick, full beard overnight. However, as beard oil nourishes the hair, it prevents split ends and helps the hair follicle to become stronger. If you find that you have somewhat patchy hair growth, beard oil promotes healthy skin and can help the hair follicles to flourish and prevent ingrown hair.

Helps pores and inflammation

If you have particularly sensitive skin, due to beard oil moisturising the skin beneath, it can help prevent the redness and irritation that comes with harsh chemicals from shampoos or day to day environmental changes. Beard oil doesn’t interfere with sebum production and doesn’t clog pores, so it can help cleanse and nourish skin prone to breakouts.

BESTE BAARDSTIJLEN VOOR UW GEZICHTSVORM

Het doel van het kiezen van een kapsel of baardstijl is meestal het creëren van een meer ovaal uiterlijk van uw gezicht. Uw gezichtsvorm kan u helpen beslissen welke stijlen het beste bij u passen. Dit zijn natuurlijk slechts suggesties, en je moet altijd groeien wat je wilt.

Samengevat zijn er zes gezichtsvormen: ovaal, langwerpig / rechthoekig, rond, vierkant, ruitvormig en driehoekig.

Ovale gezichtsvorm

Rond aan zowel de boven- als onderkant maar ook ietwat lang en zonder al te veel definitie van de kaaklijn, is een ovaal gezicht er een die vrijwel alles aankan wat je erop gooit - of erop gooit. Ken je die jongens die alles kunnen met hun haar of baard, en het ziet er altijd goed uit? Ja, dat zijn de jongens met een ovaal gezicht.

Langwerpig / rechthoekig

Als je die klassieke eivorm hebt, houd je baard dan korter dan je hoofdhaar. Aan de andere kant, als je kaak smaller is dan je voorhoofd, houd je baard dan langer dan je haar. Het draait allemaal om het creëren van balans.

Vierkante gezichtsvorm

Baardstijlen die er doorgaans het beste uitzien met vierkante gezichten, zijn die met meer haar op de kin en iets minder aan de zijkanten en nek. Als u in deze categorie valt, moet u uw halslijn in de gaten houden om deze er netjes uit te laten zien. Je focus is om te voorkomen dat het haar te vol wordt op de wangen en bakkebaarden, wat een look kan creëren die blokkerig en vierkant is.

Ronde gezichtsvorm

Een rond gezicht heeft een zachtere kaaklijn die zich uitstrekt tot een haarlijn die meer afgerond is dan bij andere gezichtsvormen. Je hebt ook een kaaklijn die minder spits is dan bij mannen met verschillende gezichtsvormen. Kies stijlen die korter zijn aan de zijkanten en langer aan de onderkant, en houd altijd je bakkebaarden en wangen onder controle.

Diamant gezichtsvorm

Jukbeenderen vertegenwoordigen het prominente kenmerk van een ruitvormig gezicht. Het doel van het laten groeien en vormen van een baard met deze gezichtsvorm zou moeten zijn om wat haar op de kin te houden om de jukbeenderen te compenseren. Voorkom dat het haar op je kin te puntig wordt, anders zal je gezichtsvorm prominenter worden dan je misschien wilt.

Driehoekige gezichtsvorm

Het driehoekige gezicht is smal aan de bovenkant en erg breed langs de kaak. Het is het beste om de aandacht weg te leiden van de prominente kin. Een baardpijn is hier een goede optie, of eigenlijk alles dat de aandacht van de kaaklijn kan afleiden.

Baard Olie

Ook zorgt de olie voor een mooie gezonde glans en lekkere zachte haren.

Baard Trimmer - Baard Verzorgen - Baard Modellen